Festményeim

Akvarell - növények
A toboz elkészülte után egy új képet kezdtem el. Ma reggel a vázlata készült el. Egy törökmogyoró  (Corylus colurna)  termésről készítek egy akvarellt 24×32 cm-es 300 gr-os akvarellpapírra. A termés rojtos kupacsban rejtezik, amely, ha lehull a fáról, hamar elszárad, szerintem nagyon szép.<h3><b>10 000 Ft</b></h3>

Törökmogyoró (Corylus colurna)

A toboz elkészülte után egy új képet kezdtem el. Ma reggel a vázlata készült el. Egy törökmogyoró (Corylus colurna) termésről készítek egy akvarellt 24×32 cm-es 300 gr-os akvarellpapírra. A termés rojtos kupacsban rejtezik, amely, ha lehull a fáról, hamar elszárad, szerintem nagyon szép.

10 000 Ft

Itt van az ősz, és természet színei barnába, szürkébe fordultak. Ezen a hétvégén ezeket a színeket próbáltam visszaadni a legújabb akvarellemen.<h3><b>10 000 Ft</b></h3>

Gyertyánlevelek

Itt van az ősz, és természet színei barnába, szürkébe fordultak. Ezen a hétvégén ezeket a színeket próbáltam visszaadni a legújabb akvarellemen.

10 000 Ft

A legújabb akvarellem amelyet tegnap fejeztem be, egy simafenyő (Pinus strobus) tobozáról készült 300 gr-s akvarellpapíron. A tobozt az egyetem botanikuskertjéből a viharos szél fújta ki az utcára és annyira megtetszett, hogy hazavittem és lefestettem. A toboz meleg barna színeivel ill. gyanta illatával most is része a nappalink adventi hangulatának.<br>
<br>
Wikipedia<br>:
“Észak-Amerika keleti részének sík és dombvidéki erdeiből terjedt el. Európában, ezen belül Magyarországon is kedvelt díszfa. Nagy helyigényű, ezért tágas parkba való. Európában 30 m magasra nő. Manapság kevesebbet ültetik, mert érzékeny egy gombás betegségre.

Karcsú, kúpos, 50 méter magasra megnövő örökzöld fenyő. Kérge sötétszürke sima, idővel mélyen barázdált. A levelei tűlevelek, keskenyek, 12 cm hosszúak. felületük szürkészöld, belső oldaluk piszkosfehér. Öttűs csoportjaik tömött hajtásokat alkotnak. A fiatal hajtásokon nyár elején nyílnak virágzatai, a porzósak sárgák, a termősek rózsásak. A toboz henger alakú ívelt, 15 cm vagy hosszabb és lecsüngő. Fiatalon zöld, éretten világosbarna. A keskeny tobozokon fehér gyantacsepp válik ki.”<br><h3><b>10 000 Ft</b></h3>

Simafenyő toboz

A legújabb akvarellem amelyet tegnap fejeztem be, egy simafenyő (Pinus strobus) tobozáról készült 300 gr-s akvarellpapíron. A tobozt az egyetem botanikuskertjéből a viharos szél fújta ki az utcára és annyira megtetszett, hogy hazavittem és lefestettem. A toboz meleg barna színeivel ill. gyanta illatával most is része a nappalink adventi hangulatának.

Wikipedia
: “Észak-Amerika keleti részének sík és dombvidéki erdeiből terjedt el. Európában, ezen belül Magyarországon is kedvelt díszfa. Nagy helyigényű, ezért tágas parkba való. Európában 30 m magasra nő. Manapság kevesebbet ültetik, mert érzékeny egy gombás betegségre. Karcsú, kúpos, 50 méter magasra megnövő örökzöld fenyő. Kérge sötétszürke sima, idővel mélyen barázdált. A levelei tűlevelek, keskenyek, 12 cm hosszúak. felületük szürkészöld, belső oldaluk piszkosfehér. Öttűs csoportjaik tömött hajtásokat alkotnak. A fiatal hajtásokon nyár elején nyílnak virágzatai, a porzósak sárgák, a termősek rózsásak. A toboz henger alakú ívelt, 15 cm vagy hosszabb és lecsüngő. Fiatalon zöld, éretten világosbarna. A keskeny tobozokon fehér gyantacsepp válik ki.”

10 000 Ft

70x50 cm akvarell<h3><b>Elkelt!</b></h3>

Diók

70x50 cm akvarell

Elkelt!

20x30 cm akvarell<h3><b>Elkelt!</b></h3>

Csipkebogyó

20x30 cm akvarell

Elkelt!

×


Rólam


Ki is vagyok valójában!

Erdőmérnök, webfejlesztő, hobbyfotós és festegető képalkotó...

Komlón születtem 1959-ben, jelenleg Sopronban élek. Szüleim erdőmérnökök, és a családi indíttatásnak köszönhetően én is ezt a szakmát tanultam. 1985-ben végeztem a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen, mint okleveles erdőmérnök. Gyerekkorom óta mindig szerettem rajzolgatni, festegetni, képeket alkotni, de az élet sokszor elsodort a művészeti pálya közeléből.

Őseimtől örököltem a természetszeretetemet. Hálás vagyok mind a mai napig édesapámnak, akivel hétvégenként, amikor az időjárás lehetővé tette, sokat jártunk a Debrecen környéki erdőkben – úgymond – botanizálni. Persze a botanizálást, madármegfigyelést sokszor egybekötöttük valamilyen kis munkával, pl. ősszel tölgymakk- vagy hársfavirágszedéssel.

Édesanyám, aki szintén erdőmérnök volt, megszállott botanikus, és a szó nemes értelmében igazi természetvédő. Sajnos botanikából készített doktori disszertációját egy váratlan baleset miatt már nem tudta megvédeni. Szenvedélyesen szeretett utazni, a természetet, különösen a botanikai ritkaságokat fotózni.
Neki köszönhetem, hogy bemutatott számomra olyan nagy embereknek, mint pl. id.Varga Gábor erdőmérnök a növényfotózás nagy mestere, Dr. Csapody Vera az Icongraphya festője, Csapody István botanikus, Dr.Vancsura Rudolf… ezúton is elnézést kérek azoktól, akiket most itt nem említettem meg. Egy öcsém van, aki jelenleg családjával Debrecenben él, és ő is ezt a szakmát választotta, hát nem esett messze az alma a fájától…

Utazásaink, hétvégi természetjáró túráink alkalmával akkoriban 6x6cm-es ill. 24×36-s diára fotóztunk. A digitális képalkotásra 2000-ben tértem át. Kívülállók számára lehet, hogy furcsán hangzik, de mégis informatikai pályán helyezkedtem el. Számomra fontos, hogy segítsek azoknak az embereknek, akik vakon probálnak eligazodni ebben a digitálisan átszőtt világunkban. Ma már az informatika átszövi mindennapjainkat, és az én mindennapjaimat is teljesen kitölti. Szerencsés embernek tartom magam, mivel a hobbim a munkám is egyben. Persze ebből adódik, hogy sokszor nem igazán tudom, milyen nap van épp ma. Amióta Internet van, azóta használom, weboldalakat és különféle alkalmazásokat.

Amikor csak lehetőségem adódik, szeretek úton lenni, utazni, új tájakat, természeti ritkaságokat megismerni. Nagyon fontos szerepet tölt be életemben a motorozás. A napi gondokat, (mert gondjaim mint bárki másnak, nekem is akadnak szép számmal), igazán akkor tudom kikapcsolni amikor felülök a motoromra, és a hosszú úton magam mögött hagyom a kilómétereket… Motorozni egyszerűen nem csak azt jelent számomra, hogy eljussak A pontból B pontba, hanem a hol gurulás, hol száguldás minden pillanatát élvezzem. Motorozni egy életforma…