Njozsi Blog

Welcome to the blog of njozsi

     

Borsodi-dülő madarak június közepén

2022-06-22

Ma László-majorban jártunk és fogadtuk a MOLTRANS tankerét. Miközben lefejtett 8.000 liter gázolajat, kinéztem a Borsodi-dülőbe, és készítettem és ott készítettem egy rövid videót az ott tanyázó madarakról. Ez alkalommal csak a Panasonic FZ300-as bridge fényképezőgépemmel vettem fel a vágóképeket, majd este iMovie videó vágószoftverével raktam össze ezt a kis videót. Sajnos az idő rövidsége miatt nem volt időm állványt használni ill. a RODE videó mikrofonom pedig a lemerült elem miatt használhatatlan volt. Remélem azért ez a kis videó visszaad valamit a vizes élőhely hangulatából a jelenleg ott élő madarak életéről.

FHNP 2022

Hozzászólások  


E-Bike túra Sopron - Balf - Sopron

2022-06-21

A tegnapi nap egy kis pihenésről szólt. Mivel estére esőt ígért a meteorológia ezért úgy gondoltam hogy kihagyom a kerékpártúrát. Ma viszont minden feltétel adott volt egy jó kis tekeréshez. Mai túra útvonala így alakult.

E-Bibe

Hozzászólások  


E-Biketúra Sopron - Zillingdorf - Sopron

2022-06-19

Ma déletőtti e-biketúra útvonala Sopronból Zillingdorfba (31 km) vezetett, ahol meglátogattam a sógornőmet. Az orszáhatárt Ágfalvánál léptem át, ahol csak egyszerüen áttekertem Ausztriába. A határőrnek csak köszöntem, de csak intett, hogy guruljak tovább. Zillingdorfban egy kávé, valamint egy gyömölcslevest elfogysztása után, valamint egy kis beszélgetés követően visszatekertem Sopronba. Szerencsére Ausztriában nagyon jól kiépített kerékpárúthálózaton közlekedhetünk, nem úgy mint Magyarországon.
Ha valaki nem tudná, hogy van Magyarország, javaslom üljön kerékpárra, és tekerjen át kerékpárúton Ausztriából Magyarországra, és majd megtudja!
Sopront elhagyni jó minőségű kerékpárúton, (nem Off-Road úton) lehetetlen! Az nem kerékpárút, amikor egy kátyúkkal teli, toldott-foldott úttestre felfestenek egy kerékpárút szimbólumot egy alsóbbrendű útra. Az az idióta, aki ezt kitalálta, biztos nem járt ezeken az "ú.n. kerékpárúton" kerékpárral!

E-Bibe

Hozzászólások  


Nature

E-Bike túra Sopron - Fertőd - Sopron

2022-06-19

Vasárnap délitáni e-bike túra Sopronból Fertődre és vissza (62km). Ezúttal a 29C-fokban néjhol 30 km/ó-s szembeszélben tekertem.

E-Bibe

Hozzászólások  


Orosháza Retró - A kerékpár

2022-06-19

Bringázni jó dolog! Esténként kikapcsolódásként minding találok az érdelődésemnek megfelelő tartalmat a közmédia silány kínálata helyett, és ezt a ki videót ajánlom azoknak a figyelmébe, akik a sarki boltba is autóval járnak, valamint a pár száz méterre lévő iskolába hordják a "lábatlan" gyerekeiket hatalmas méretű SUV-jaikkal!
A Kerekek és lépések stábja 1990 nyarán Orosházán forgatott.
Ebben a rövid részletben az alföldi városokra jellemző kerékpáros közlekedést mutatják be.


...a kevesebb néha több...

E-Bibe

Hozzászólások  


ÜDVÖZÖLLEK A BLOGON!

A korábbi weboldal már nem felelt meg az igényeimnek, ezért írtam egy teljesen újat. Az oldalon található blogbejegyzéseket, képeket, videókat folyamatosan frissítem elsősorban a családom, ismerőseim és barátaim számára.

Felkerült a weboldalra néhány régebbi olajfestményem, akvarellem, grafikám a teljesség ígénye nélkül.

Ez az oldal folyamatos fejlesztés alatt van, ha szeretnél egy hasonló weboldalt és segítségre van szükséged, üzenj nekem!
Legolvasottabb bejegyzések