Njozsi Blog

Welcome to the blog of njozsi

     

Harley-vel Sopronból Hegykőre

2022-06-18

Ha hétvége, akkor irány a Hegykői Sára-Termál. Ez alkalommal Harly-vel gurultam el fürdeni.

Harley

Hozzászólások  


III. Pásztori Veteránjármű és Motoros Találkozó

2022-06-11

Ezen a szombaton Pásztoriba motoroztam a Harley-vel, ahol a III. Veteránjármű és motoros találkozót rendeztek. A kiállított motorok között voltak az egykori szocialista ipar termékei, Pannóniák, Csepelek, Java-k, Simson-ok, valamint mai modern motorok is szépszámmal. Rendezvény szervezői nagyon figyelmesek voltak a bútorok leparkolásánál, mert a motorok sztenderjei alá kis fémlapokat osztogattak, hogy súlyuknál fogva ne süllyedjenek be a füves rét talajába.

Harley

Hozzászólások  


Motoros túra: Sopron - Fertőrákos - Fertőd - Sopron

2022-04-24

Ma végre jó van, (bár egy kicsit szeles) úgy gondoltam, hogy érdemes elővenni a Harley-t egy rövid motoros körtúrára. Most hogy átépítették a Harley-t, megemelték a kormányt, előrébb került a lábtartó, ez a kis motoros túra jó alkalom volt rá hogy leteszteljem az átalakítást.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Új sisak a Harley-nél

2022-03-30

Munkaidő után benéztem a HD Street Bob-al a Harley szervizbe, mert a primer hajtásánál egy kis olaj csöpögést észleltem. Úgy gondoltam, mielőtt elkezdődik a tényleges motoros szezon, minden kis apróságot megcsináltatok. Nem szeretek olyan járművel közlekedni, aminek bármi kis hibája van. A jövőhétre igérték, hogy sorra kerül a megnövekedett javításra váró motorok miatt. Eddig mindenkinek ráért egész télen a nyári szezonra való felkészítés, most viszont mindekinek hirtelen sürgős lett. Pedig sajnos az időjárás (a reggeli fagypont körüli hőmérséklet) nem kedvez még a hétvégi motorozásnak, mert az időjárás előrejelzés miatt még igen csak hideg hetek következnek.
A Harley-Sopron bolti rész polcain új áruk, sisakok jelentek meg. Ez alkalommal egy 2022-es 3/4-es nyitott sisakot felpróbáltam, és ha nem lenne otthon már öt sisakom, akkor biztosan megvettem volna. (De a családi béke kedvéért inkább vissza tettem a polcra.) Egyébként felpróbálva az új modelt, nagyon kényelmesnek találtam, és a beépített napszemüveg (napellenző) árnyékoló, fénycsökkentő hatása is ideálisnak tünt, még a fényre sötétedő TRANSITIONS szemüveglencséim mellett. Egyáltalán nem volt zavaró, ill. nem ütközött akadályba a szemüvegem fel és levétele. Ezt a modelt minden olyan motorosnak javaslom, aki szeretne egy praktikus, kényelmes sisakot pl. egy tóparti, tengerparti guruláshoz.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Kezdődik a motoros szezon

2022-03-23

Hosszú hónapokig tartó kihagyás után úgy gondoltam előveszem a Harley-t. Csupán csak a MOL kútra mentem tankolni, és némi ehető dolgot vásároltam vacsorára ill. holnap reggelre. A Harley-Davidson Street Bob-nak nincs nagy tankja, így a kb. egyharmadnyi készletre rátankolva kb. 7 litert sikerült beletöltenem. Nagyon jó érzés újra a motorral gurulni a városban, a munkából hazafelé tartó autósorok mellett ebben a kellemes tavaszi időben. Az átalakított kormánnyal és az előre tolt lábtartóval sokkal kényelmesebb a vezetés. Remélem hamarosan hosszabb úton is alkalmam lesz tesztelni az átalakított motort.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Harley átalakítás elkészült

2022-03-04

Elkészült a Harley Davidson Street Bob kisebb átalakítás. Az átalakítás során visszakerült az eredeti gyári kormány, és kapott egy előre tolt lábtartót. A motor kényelmesebb lett különösen a hosszabb úton, különösen az autópályán.

Harley

Hozzászólások  


Harley-Davidson Sopron

2022-02-26

Ma délelőtt elmentem a Harly szalonba, hogy megnézzem a motorom. A Street Bob kapott egy új magasabb kormányt és a lábtartókat is előre tolták. Megérkeztek a festésen átesett hővédőpazsok is Budapestről, szép mattfekete festést kaptak. A jövőhéten felkerülnek a helyükre és ezáltal a motor esztétikailag is rendben lesz az idei motorsszezonra.
Számomra a akkor kezdődik a motorozás, amikor a hőmérséklet 15 C fok fölé emelkedik, és nem ömlik az eső ill. nem fúj tornádó sebességgel a szél. Értem már meg 100 Km/ó feletti szélvihart a Káli medencében motorozás közben, ami nem egy nagy élmény. Próbáltam ellenkormányozni a szakadó esőben az odalszélnek, de az áttolt a szembe lévő sávba ill. padkán sikerült megállni. Szerencsére nem jött szemből senki. Több tucat motorostárssal a Balatonedericsi MOL kúton szorongtunk az shop-ban és vártuk a vihar végét ami kb. 1 órát tartott. Aznap este a média tele volt a vihar okozta balesetek és káresemények híreivel.
Sajnos az utóbbi években egyre gyakrebban lehet számítani útközben szélsőséges időjárásra, viharos szelekre, felhőszakadásra. Ha hosszabb útra megyek, mindig viszek magammal esőruhát, de a legfontosabb hogy tájékozódom a várható időjárásról.
Amikor motorozom, fontos számomra, hogy minden percét évezzem a gurulásnak, már nem akarok küzdeni az elemekkel (viharos oldalszéllel, esővel, hideggel).

Harley

Hozzászólások  


Nature

Harley átalakítás

2022-01-28

Ma időben értem haza a munkából, és elvittem a Harley-Davidson Street Bobot a Harley soproni szervizbe, hogy cseréljék vissza az eredeti gyári kormányt, valamit megrendeltem az előretolt lábtartókat, hogy mire megjön a motoros szezon, addigra elkészüljenek a módosítások.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Megjöttek az új Harley sisakok

2021-09-24

Megjöttek az új Harley sisakok.

Harley

Hozzászólások  


Harley-Davidson Dyna Street Bob tesztvezetés Krisztián

2021-06-19

Harley-Davidson Dyna Street Bob tesztvezetés Krisztián.

Harley

Hozzászólások  


Harley Davidson Street Bob FXDB first way

2021-05-06

Harley Davidson Street Bob FXDB first way.

Harley

Hozzászólások  


ÜDVÖZÖLLEK A BLOGON!

A korábbi weboldal már nem felelt meg az igényeimnek, ezért írtam egy teljesen újat. Az oldalon található blogbejegyzéseket, képeket, videókat folyamatosan frissítem elsősorban a családom, ismerőseim és barátaim számára.

Felkerült a weboldalra néhány régebbi olajfestményem, akvarellem, grafikám a teljesség ígénye nélkül.

Ez az oldal folyamatos fejlesztés alatt van, ha szeretnél egy hasonló weboldalt és segítségre van szükséged, üzenj nekem!
Legolvasottabb bejegyzések