Njozsi Blog

Welcome to the blog of njozsi

     

Harley-Davidson Sopron évadzáró buli

2022-09-24

Tegnap lezáródott a 2022-es motoros szezon. Ezúttal is sok motortárs jelent meg a HD soproni kereskesésében. Jó zene, BBQ, sütemény, italok és jó társaság ami egy ilyen rendezvényhez kell. Eredetileg csak egy rövid időre terveztünk benézni, de igen csak elidőztünk...
Jövőre újra ugyanitt!

Harley

Hozzászólások  


Harley-vel Sopronból Hegykőre

2022-06-18

Ha hétvége, akkor irány a Hegykői Sára-Termál. Ez alkalommal Harly-vel gurultam el fürdeni.

Harley

Hozzászólások  


III. Pásztori Veteránjármű és Motoros Találkozó

2022-06-11

Ezen a szombaton Pásztoriba motoroztam a Harley-vel, ahol a III. Veteránjármű és motoros találkozót rendeztek. A kiállított motorok között voltak az egykori szocialista ipar termékei, Pannóniák, Csepelek, Java-k, Simson-ok, valamint mai modern motorok is szépszámmal. Rendezvény szervezői nagyon figyelmesek voltak a bútorok leparkolásánál, mert a motorok sztenderjei alá kis fémlapokat osztogattak, hogy súlyuknál fogva ne süllyedjenek be a füves rét talajába.

Harley

Hozzászólások  


Motoros túra: Sopron - Fertőrákos - Fertőd - Sopron

2022-04-24

Ma végre jó van, (bár egy kicsit szeles) úgy gondoltam, hogy érdemes elővenni a Harley-t egy rövid motoros körtúrára. Most hogy átépítették a Harley-t, megemelték a kormányt, előrébb került a lábtartó, ez a kis motoros túra jó alkalom volt rá hogy leteszteljem az átalakítást.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Új sisak a Harley-nél

2022-03-30

Munkaidő után benéztem a HD Street Bob-al a Harley szervizbe, mert a primer hajtásánál egy kis olaj csöpögést észleltem. Úgy gondoltam, mielőtt elkezdődik a tényleges motoros szezon, minden kis apróságot megcsináltatok. Nem szeretek olyan járművel közlekedni, aminek bármi kis hibája van. A jövőhétre igérték, hogy sorra kerül a megnövekedett javításra váró motorok miatt. Eddig mindenkinek ráért egész télen a nyári szezonra való felkészítés, most viszont mindekinek hirtelen sürgős lett. Pedig sajnos az időjárás (a reggeli fagypont körüli hőmérséklet) nem kedvez még a hétvégi motorozásnak, mert az időjárás előrejelzés miatt még igen csak hideg hetek következnek.
A Harley-Sopron bolti rész polcain új áruk, sisakok jelentek meg. Ez alkalommal egy 2022-es 3/4-es nyitott sisakot felpróbáltam, és ha nem lenne otthon már öt sisakom, akkor biztosan megvettem volna. (De a családi béke kedvéért inkább vissza tettem a polcra.) Egyébként felpróbálva az új modelt, nagyon kényelmesnek találtam, és a beépített napszemüveg (napellenző) árnyékoló, fénycsökkentő hatása is ideálisnak tünt, még a fényre sötétedő TRANSITIONS szemüveglencséim mellett. Egyáltalán nem volt zavaró, ill. nem ütközött akadályba a szemüvegem fel és levétele. Ezt a modelt minden olyan motorosnak javaslom, aki szeretne egy praktikus, kényelmes sisakot pl. egy tóparti, tengerparti guruláshoz.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Kezdődik a motoros szezon

2022-03-23

Hosszú hónapokig tartó kihagyás után úgy gondoltam előveszem a Harley-t. Csupán csak a MOL kútra mentem tankolni, és némi ehető dolgot vásároltam vacsorára ill. holnap reggelre. A Harley-Davidson Street Bob-nak nincs nagy tankja, így a kb. egyharmadnyi készletre rátankolva kb. 7 litert sikerült beletöltenem. Nagyon jó érzés újra a motorral gurulni a városban, a munkából hazafelé tartó autósorok mellett ebben a kellemes tavaszi időben. Az átalakított kormánnyal és az előre tolt lábtartóval sokkal kényelmesebb a vezetés. Remélem hamarosan hosszabb úton is alkalmam lesz tesztelni az átalakított motort.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Harley átalakítás elkészült

2022-03-04

Elkészült a Harley Davidson Street Bob kisebb átalakítás. Az átalakítás során visszakerült az eredeti gyári kormány, és kapott egy előre tolt lábtartót. A motor kényelmesebb lett különösen a hosszabb úton, különösen az autópályán.

Harley

Hozzászólások  


Harley-Davidson Sopron

2022-02-26

Ma délelőtt elmentem a Harly szalonba, hogy megnézzem a motorom. A Street Bob kapott egy új magasabb kormányt és a lábtartókat is előre tolták. Megérkeztek a festésen átesett hővédőpazsok is Budapestről, szép mattfekete festést kaptak. A jövőhéten felkerülnek a helyükre és ezáltal a motor esztétikailag is rendben lesz az idei motorsszezonra.
Számomra a akkor kezdődik a motorozás, amikor a hőmérséklet 15 C fok fölé emelkedik, és nem ömlik az eső ill. nem fúj tornádó sebességgel a szél. Értem már meg 100 Km/ó feletti szélvihart a Káli medencében motorozás közben, ami nem egy nagy élmény. Próbáltam ellenkormányozni a szakadó esőben az odalszélnek, de az áttolt a szembe lévő sávba ill. padkán sikerült megállni. Szerencsére nem jött szemből senki. Több tucat motorostárssal a Balatonedericsi MOL kúton szorongtunk az shop-ban és vártuk a vihar végét ami kb. 1 órát tartott. Aznap este a média tele volt a vihar okozta balesetek és káresemények híreivel.
Sajnos az utóbbi években egyre gyakrebban lehet számítani útközben szélsőséges időjárásra, viharos szelekre, felhőszakadásra. Ha hosszabb útra megyek, mindig viszek magammal esőruhát, de a legfontosabb hogy tájékozódom a várható időjárásról.
Amikor motorozom, fontos számomra, hogy minden percét évezzem a gurulásnak, már nem akarok küzdeni az elemekkel (viharos oldalszéllel, esővel, hideggel).

Harley

Hozzászólások  


Nature

Harley átalakítás

2022-01-28

Ma időben értem haza a munkából, és elvittem a Harley-Davidson Street Bobot a Harley soproni szervizbe, hogy cseréljék vissza az eredeti gyári kormányt, valamit megrendeltem az előretolt lábtartókat, hogy mire megjön a motoros szezon, addigra elkészüljenek a módosítások.

Harley

Hozzászólások  


Nature

Megjöttek az új Harley sisakok

2021-09-24

Megjöttek az új Harley sisakok.

Harley

Hozzászólások  


Harley-Davidson Dyna Street Bob tesztvezetés Krisztián

2021-06-19

Harley-Davidson Dyna Street Bob tesztvezetés Krisztián.

Harley

Hozzászólások  


Harley Davidson Street Bob FXDB first way

2021-05-06

Harley Davidson Street Bob FXDB first way.

Harley

Hozzászólások  


ÜDVÖZÖLLEK A BLOGON!

A korábbi weboldal már nem felelt meg az igényeimnek, ezért írtam egy teljesen újat. Az oldalon található blogbejegyzéseket, képeket, videókat folyamatosan frissítem elsősorban a családom, ismerőseim és barátaim számára.

Felkerült a weboldalra néhány régebbi olajfestményem, akvarellem, grafikám a teljesség ígénye nélkül.

Ez az oldal folyamatos fejlesztés alatt van, ha szeretnél egy hasonló weboldalt és segítségre van szükséged, üzenj nekem!
Legolvasottabb bejegyzések